ESCOLA DE MÚSICA TRI-TÒ

Escola Autoritzada pel Departament d'Ensenyament

0

Helena Camps

Helena Camps neix a Barcelona l’any 1990. A l’edat de sis anys, inicia els estudis de guitarra clàssica a l’Escola de Música de Gràcia a mà de Maria Umbert. Als 15 anys, entra a formar part del cor Sweet Beat. Tres anys més tard, comença els estudis de Jazz i Música Moderna especialitzats en Cant al Taller de Musics de Barcelona amb la mateixa Clara Luna com a professora de cant i complementant-se amb classes de guitarra jazz impartides per Albert Vila.  Compagina aquests estudis musicals amb els estudis d’Enginyeria Geològica, titulant-se com a Enginyera l’any 2014.

Actualment cursa l’últim any dels estudis superiors al Conservatori del Liceu de Barcelona en l’especialitat de Cant Jazz i Modern amb la professora Carme Canela. Durant els seus estudis al conservatori ha tingut les professores de cant Celeste Alías i Mayte Alguacil. Va estar estudiant el curs 2017-2018 amb la reconeguda cantant i pianista Dena Derose a la prestigiosa universitat KUG (University of Music and Performing Arts Graz) a Graz, Àustria.

Ha participat en workshops i classes amb músics de talla internacional com Cyrille Aimeé, Judy Niemack, Deborah Carter, Jerry Bergonzi, Ingrid Jensen, Eduard Partika, Renato Chico, Michael Kannan, Peter Bernstein, Putter Smith, Chris Cheek, entre d’altres.

A nivell nacional, ha actuat en alguns dels escenaris i festivals més prestigiosos, com la Pedrera o el 48è Festival Internacional de Jazz de Barcelona (2016). També ha actuat en importants sales i festivals de Graz, Àustria, com la sala Helmut-List-Halle dins del festival Psalm 2018, o el Royal Garden; colaborant amb músics com Eddie Luis, Mátyás Bartha, i Oleg Markov, entre d’altres.