ESCOLA DE MÚSICA TRI-TÒ

Escola Autoritzada pel Departament d'Ensenyament

0

Marina Bermell

marinabermellNascuda a Barcelona, el 8 d’abril de 1983, està cursant l’últim any de Piano en l’especialitat de Pedagogia al Conservatori Superior de Música del Liceu. Té formació musical en piano (instrument principal) realitzant classes amb Dagmar Múñiz, Montse Gabarrós, Mònica Rodríguez, Lina Serracarabasa, Daniel Ligorio i actualment amb Raimon Garriga; clarinet amb Natalia Zanón, Ibin González, Montse Margalef; percussió amb Ignasi Vila i cant amb Albert Cid, Margarida Lladó i actualment amb Marta Cordomí; així com estudis de solfeig, harmonia i història de la música. Igualment té formació en el camp de l’afinació i reparació de pianos. Cursà estudis de batxillerat en l’especialitat musical (IES Badalona VII) i de Llicenciatura en Filologia Catalana (UOC).

Ha estat membre del Cor Aura de l’Escola de Música del Palau, sota la direcció de Mireia Barrera, realitzant diferents actuacions per Catalunya i Espanya així com participant en l’enregistrament dels discos “Música coral del segle XX” (Vol.1 i 2).

Ha estat membre del Cor Jove de l’Escola de Música la Guineu, sota la direcció de Glòria Coma i Manel Cubeles, formació amb la que va obtenir el 2n Premi al IX Certamen Nacional Infantil y Juvenil de Habaneras de Torrevieja; i dels Petits Cantaires de la mateixa institució, sota la direcció de Lluís Vilamajor i Mireia Barrera, amb participació en produccions amb l’OBC al Palau de la Música i a l’Auditori Nacional de Catalunya sota la direcció de Salvador Mas, Franz Paul Decker, Salvador Brotons, Lawrence Foster, etc.; enregistrant l’any 2002 El llibre vermell de Montserrat de X. Benguerel amb l’OBC.

Ha estat membre del cor de la Universitat Ramon Llull sota la direcció d’Esteve Nabona i col·laborat amb el cor Lieder Camera sota la direcció de Pep Vila en la gravació del disc Cançons a cau d’orella i el cor Anton Bruckner dirigit per Sergi Moreno.

Actualment és membre actiu del Cor Madrigal sota la direcció de Mireia Barrera, agrupació coral amb la que ha realitzat diferents produccions amb l’OBC (temporades 2003-2004, 2006-2007, 2007-2008, 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013 i 2013-2014) sota la direcció de M. Rostropòvitx, Franz Paul Decker, Ernest Martinez-Izquierdo, Eiji Oue, Salvador Mas i Pablo González entre d’altres; Cicle Ibercàmera (Palau de la Música 2008, Auditori de Girona, Auditori de Barcelona i Vitòria 2013, Novena de Beethoven 2014), Auditorio Nacional de España (Madrid 2008), Auditorio de Zaragoza (dins de la programació de l’Expo Zaragoza 2008), o la Orquestra Filharmonia de Praga dirigida per Kaspar Zhender. Igualment ha actuat com a solista al Gran Teatre del Liceu a l’òpera Billy Budd de B. Britten sota la direcció d’Antoni Ros Marbà.

Com a instrumentista, ha format part de la Banda de l’Escola de Música la Guineu i del quartet de clarinets i grup de percussió de la mateixa institució, realitzant concerts arreu d’Espanya, Itàlia, França, Alemanya i Finlàndia.

Des de gener de 2010 desenvolupa tasques docents a l’Escola de Música Tri-tò com a professora de Llenguatge Musical i piano, així com de pianista acompanyant.