ESCOLA DE MÚSICA TRI-TÒ

Escola Autoritzada pel Departament d'Ensenyament

0

Paulina Dumanaite

Paulina Dumanaite (Lituània, 1990) és una pianista lituana que resideix a Barcelona.

Va començar els estudis musicals amb 5 anys a l’escola de música de la seva ciutat natal, Anyksciai, on hi finalitzà el grau mitjà en les especialitats de piano i violí. Va realitzar el seu primer recital amb 8 anys amb l’Orquestra Nacional de Lituània sota la direcció de Saulius Sondeckis. Posteriorment va accedir a l’Escola Nacional d’Arts de Vilnius “M.K.Čiurlionis” (especialitzada en joves talents) per treballar amb la professora Vaida Kirvelyte.

Ha estat becada des de l’any 2007 i fins a l’actualitat per la Fundació Mstislav
Rostropovich, de la qual en forma part, per realitzar estudis a l’estranger. Es trasllada a la ciutat de Barcelona per ser deixeble del mestre Pierre Reach a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on finalitza els seus estudis de grau amb matrícula d’honor de projecte final i de música de cambra (prof.Kennedy Moretti) en 2013.

Entre 2013 i el 2014 estudia Formació continuada a l’ESMUC amb el professor Pierre Reach.

Actualment ha finalitzat els seus estudis de Màster en interpretació a la Hochschule fur Musik a Basilea (Suïssa) amb el professor Claudio Martinez-Mehner.
Ha obtingut els reconeixements més distingits arran de la seva extensa experiència en concursos, dels quals se’n poden destacar el primer premi al concurs “Ciudad de Albacete” a l’any 2016 amb premis especials “Augustín Peiró Hurtado” pel millor intèrpret de música de Beethoven i el premi “Pilar Amo Vázquez” pel millor intèrpret de música de Chopin, VI Concurs Internacional “Balys Dvarionas”, el VI Concurs Internacional (Sigulda), el Concurs Internacional de Música de Cambra (Vilnius), el VII Concurs Internacional N. Rubinstein (París), on va obtenir el 2n premi i el “Concurse musical de France” (París), on va rebre 2n premi i el premi a la millor interpretació de Chopin. A part dels esmentats, també ha estat guardonada a certàmens internacionals a Alemanya i Itàlia.

Ha estat becada per la fundació “Anna Riera” l’any 2012, per la fundació “AIE” l’any 2014 i 2015 i per la Generalitat de Catalunya el mateix any. Ha rebut classes magistrals de professors com A.Schiff, D.Bashkirov, F.Rados, B.Berman, R.Gothony, P.Badura-Skoda, E.Fischer, P.Nagy, A.Kernjak, A.Sandler, N.Seriogina y Lang Lang entre altres.

 

Participa en molts concerts i recitals com a solista i també com a pianista de música de cambra a Catalunya, Espanya (invitada a tocar a La Fundació Juan March, festival “Músics en Residència”, etc.), Suïssa (Festival de piano en Blonay), França (festival de piano “Piano a Castelaudary”) i Lituània.