Albert Medina

Albert Medina Perales (Tarragona, 1990) inicia els estudis musicals l’any 2004 estudiant la gralla a l’Aula d’Instruments Tradicionals de l’Escola Municipal de Música de Tarragona, i obtenint l’any 2011 la titulació de Músic Instrumentista Tradicional de gralla i tarota de l’Aula Música Tradicional i Popular.

El 2009 inicia els estudis de fagot a la Banda Unió Musical de Tarragona i el 2011 accedeix al Conservatori de la Diputació de Tarragona on es prepara l’accés l’any 2015 al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. A finals del curs 2016-17 realitza el trasllat al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, s’ha format en l’especialitat d’interpretació clàssica i contemporània de fagot.Ha estat alumne actiu en diverses classes i masterclasses enfocades al fagot i al contrafagot amb especialistes de renom internacional com Maria José Rielo, Ana Sánchez, Pau Santacana, Higinio Arrue, Sophie Dervaux (Dartigalongue), Simon Van Holen, Josep Tatay, Aurea Domínguez, Donna Agrell, Josep Borràs, Bence Bonányi i Guillermo Salcedo.En l’àmbit interpretatiu és fagotista de la Orquestra Simfònica de Sant Cugat (OSSC) i de la Jove Orquestra Intercomarcal (JOIC). També ha format part de diferents quintets de vent fusta de la orquestra com New Classcambro o Bufff Quintet.

Ha realitzat diversos concerts com a solista tan amb el fagot com amb la gralla, recalcant l’estrena a l’Auditori de Barcelona del Concert per a Gralla i Orquestra Simfònica d’Elies Espí al juny del 2018.

També forma part de manera estable de grups de música tradicional i popular com la Cobla de la Mitja Lluna i els Grallers La Virolla, amb qui desenvolupa diferents funcions que comprenen des de la direcció musical, com la d’arranjador i d’intèrpret.

Durant aquest període de temps ha compaginat els estudis amb la labor de docent en diferents Escoles de Música Municipals com les d’Altafulla, Sant Sadurní d’Anoia o l’Arboç i també ha dirigit musicalment agrupacions com la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Víbria de la mateixa ciutat entre altres.

El seu eclecticisme estilístic dins la música i la seva inquietud per esprémer les infinites possibilitats tant del fagot, com de la gralla i la tarota l'han conduït a prendre partit en projectes multidisciplinaris, acostant-se a músiques d'avantguarda, clàssica, antiga, moderna, electrònica, tradicional, pop, gospel, etc.