Helena Bas

DSC_1324.jpg

Neix a Tarragona i inicia els seus estudis de flauta travessera a l’Escola Municipal de Música i posteriorment al Conservatori de la mateixa ciutat. Realitza els estudis superiors en l’especialitat d’Interpretació de la Música Clàssica i Contemporània a l’Escola Superior de Música de Catalunya, ESMUC, sota la tutela de Vicens Prats.

Es forma en cursos amb reconeguts flautistes a nivell internacional, com Felix Renggli, Pirmin Grehl, Magdalena Martínez, Álvaro Octavio, Júlia Gállego, Renate Greiss-Armin i Pascale Feuvrier. També participa en diversos festivals, com el recent Festival Mixtur celebrat a Barcelona el setembre de 2020 especialitzat en música contemporània. És membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya des del 2018 al 2020.

Inicia la seva activitat docent l’any 2017 en diferents escoles de música i com a professora freelance a Tarragona i Barcelona. Actualment forma part de diverses agrupacions com la Jove Orquestra InterComarcal i l’Acadèmia de l’Orquestra de Granada, així com de diferents grups de cambra com el Duo Aura i el Duo Alannia. Professora a l’Escola de Música Tri-tò, compagina la seva activitat docent amb els estudis de màster en Gestió Cultural a la Universitat de Barcelona.