Javier Moraga

269A0838.JPG

Amb estudis en arts musicals de la Universitat de Xile i Màster en interpretació al Conservatori del Liceu. Coneix el món de la música quan tenia nou anys amb la seva primera professora, Glòria Inostroza, per després ingressar a la Facultat d'Arts de La universitat de Xile.


I des del 2012 continua els seus estudis amb la destacada pianista Edith Fischer. S'ha presentat en diversos escenaris de Santiago, Concepción, Viña del Mar i Frutillar a Xile, I en altres països com Argentina, Perú, Espanya, i Suïssa. Ha participat en les classes magistrals en festivals com "Vilaseca Music Festival" a Catalunya, "Encuentro de Piano en el Mercosur" a l'Argentina, "Semaine Internationale de Piano et musique de chambre" a Suïssa, "Festival Musicale di Portogruaro" a Itàlia i "Festival Piano Pic" a França, amb els pianistes Jorge Pepi-Alos, Raquel Boldorini, José Luis Juri, Filippo Gamba, Erardo Vietti, Alfredo Perl, Denise Benda, Isabelle Trub, Leonel Morales, Josep Colom, Balazs Szokolay, Patrick Zygmanowsky, Peter Frankl, Pierre Reach, Jean-Marc Luisada, Karst de Jong, Juan Lago, Marcel Baudet, Marc Pantillon, Peter Nagy i Cyprien Katsaris.


Ha sigut becat per la corporació Amigos del Teatro Municipal de Santiago quatre anys
consecutius des del 2012 i per la Fundació d'Orquestas Juveniles e Infantiles (FOJI).
És seleccionat entre els participants del festival "Semaine Internationale de Piano et musique
de chambre" per tocar en el concert de joves a realitzar l'any 2015 i 2017 a Blonay, Suïssa. Premiat amb una menció d'honor en el "Concurso Internacional Federico Chopin" a Lima, Perú en desembre del 2015, i en el "47è Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya", a Vilafranca, el juliol del 2017.


Des d'octubre del 2016 resideix a Barcelona, per treballar amb el pianista Josep Colom.
Actualment es dedica als concerts, a la música de cambra i l'ensenyament en institucions com l'Escola de Música Tri-tò (Barcelona) i IDAM (Concepción, Xile).