top of page

Rubén Luís

Rubén_Luis.jpg

Va néixer a Tenerife (Canàries) l'any 1990. Des de petit va començar a sentir-se atret per la música i la guitarra, el que va provocar les seves primeres passes per participar en grups locals de blues i rock alhora que feia classes a les diferents acadèmies de música de l'illa.
La curiositat, i la necessitat de saber més, el va portar a iniciar els seus estudis de grau mitjà al Conservatorio Profesional de Tenerife a l'especialitat de Guitarra Elèctrica sota la tutela de Carlos Bernal.
Mentre realitzava els seus estudis reglats va participar en els diferents seminaris internacionals de jazz i música moderna que cada any tenen lloc a les illes amb reconeguts músics com Dick Oatts, Chris Cheek, Joe Magnarelli, Jonathan Kreisberg, Sylvain Luc, etc.
L'any 2013 decideix traslladar-se a Barcelona per iniciar els seus estudis Superiors de Música Moderna i Jazz al Conservatori del Liceu, on se li concedeix la beca Joves Promeses de la Fundació Ferer-Salat. Desenvolupa els seus estudis sota la tutela de Dani Pérez i Jordi Bonell. Finalment es gradua l'any 2017.

Durant el transcurs dels seus estudis superiors al Liceu, va rebre classes de músics com Llibert Fortuny, Albert Bover, Horacio Fumero,  Ray Colom, Ramon Prats, Sergi Vergés, Giulia Valle, David Mengual, David Xirgu, etc. Alhora va rebre masterclas de diversos músics del panorama internacional com Gilad Hekselman, Lage Lund, Maria Schneider, Julian Lage, Kurt Rosenwinkel,  Chick Corea, Christian Mcbride, Terence Blanchard, etc.

La seva experiència com a intèrpret es desenvolupa majorment com a músic freelance. Destaca també el seu pas per la Big Band de Canarias sota la direcció de Kike Perdomo, on va acompanyar cantants com Sole Giménez, Daymé Arocena, Sandra Carrasco, Esther Ovejero, Chiqui Pérez, etc. Ha participat amb la Orquestra Símfonica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) en West Side Story (gener i juliol 2018). A més a més, ha format part de la Big Band del Liceu sota la direcció de Sergi Vergés i ha participat en el festival de Interacional de Jazz de Barcelona. També ha tocat en altres festivals com el Canarias Jazz Showroom, Festival Internacional Canarias Jazz y más Heineken, VIjazz etc.

A l'octubre de 2018, edita el seu primer disc com a líder, titulat Magara amb RL Project, pel qual va ser premiat com a millor artista emergent en la X edició del Festival Canarias Jazz Showroom.
En el pla docent està en actiu des de l'any 2011 impartint classes a les escoles de Canàries i Barcelona. Exerceix de professor de Guitarra Elèctrica, Combos i Llenguatge Musical. 

bottom of page